Hjälp Lions att hjälpa Ukraina. Donera till vår Hjälpfond! Se hur vi hjälper Ukraina.

Gå med Lions

Lions Sverige

Jordbävningen i Turkiet och Syrien

Väldigt många drabbades skoningslöst Flera miljoner tvingades fly. Förutom mer än 50 000 döda har minst 120 000 svåra skador. Över 200 000 byggnader är förstörda.Turkisk räddningstjänst har uppmanat de som lämnat sina boenden att inte återvända på grund av rasrisken. I Syrien förvärras situationen av myndigheternas begränsade kapacitet och den pågående konfliktenLions var snabbt på plats. Soppkök upprättades snabbt på bekostnad av Lions Sverige. 12 februari skickades 300 lionstält och 1500 filtar från Sverige. En tältby för 1500 boende finns nu i Antakya.

Pengarna används till boende, mat, hygienartiklar och kläder till drabbade.

Insamling till Ukraina

Klubbarna samlar in kontinuerligt både pengar, kläder, mat, hygienartiklar m m som körs ner till Ukraina via Ungern. Läs mer om vad som har gjorts hittills.

Water Means Life

Över 800 barn dör i världen varje dag på grund av dåligt eller inget vatten. Det motsvarar två Jumbojet om dagen som störtar med barn.

Se videon här.

Inriktningen för insamlingen är i första hand för att borra brunnar och därmed ge människorna på plats, rent vatten och möjlighet till en bashygien.Inriktningen för insamlingen är i första hand för att borra brunnar och därmed ge människorna på plats, rent vatten och möjlighet till en bashygien.

Bakgrunden