Reserapport från en lionmedlem med Caritas läkarmission till Ukraina

Efter flera påstötningar från Caritas att jag skulle följa med på deras läkarmission , så blev det av. Fredagen den 27 nov startade 3 läkare, 1 tandhygienist, 2 optiker, 1 receptionist, 5 allt i allo från ett regnigt Buda Pest med Yasinia som mål.

Resan blev förlängd då det visade sig att bron vid Tyachev hade spolats bort och vi fick ta omvägen över Rumänien. Vid 3 tiden lördag morgon var vi framme. Efter vila och frukost satte vi upp mottagningen reception, tandhygienist, ortopedi, allmän läkarmottagning, EKG samt optikermottagning. Allt var placerat i en skola. Vid tiotiden började de första att anlända. Vid 18 tiden på kvällen stängde vi för dagen för att fortsätta på söndagsmorgon.

Vid lunch tid var vi färdiga och startade åter mot BudaPest. Även denna gång över Rumänien.

Under dessa två dagar hann vi behandla 68 barn och ungdomar samt 50 vuxna. Det var allt från högt blodtryck till trasiga tänder, syn mm. Barnen fick en leksak och de som behövde fick glasögon.

Bildreportage i PDF.

Anders Rendik

Vice Distriktsguvernör 101S